Der er udarbejdet to digitale retningslinier og moderniseres løbende for at rumme tidens udfordringer og teknologi.
Retningslinie for: Anvendelse af IT-medier samt mobiltelefoner o.lign.
IT og medier:
På Alkestrupskolen - som i resten af Køge Kommune - arbejdes på de digitale platforme. I løbet af skoledagen kan eleverne arbejde på diatale platforme og online efter aftale med lærere og pædagoger.
Telefonisk kontakt:
Forældre kan altid skrive til en lærer/pædagog/leder via AULA med angivelse af telefonnummer og bede om at blive kontaktet telefonisk.
Forældre forventes at bakke op om skolens mobilpolitik og undlade at kontakte barnet via barnets egen mobiltelefon i løbet af dagen.
Lærere/pædagoger vil altid tage direkte telefonisk kontakt til forældre, hvis en større episode har været foregået, eller hvis en elev er kommet til skade eller er blevet syg i løbet af dagen.
Elever kan kun kontakte forældre og andre via mobiltelefon i skoletid/SFO-tid efter forudgående aftale med lærer eller pædagog. Al telefonisk henvendelse til elevernes hjem om fx pludseligt opstået sygdom for en elev i løbet af dagen, foregår fra skolens (eller SFOs) telefoner af lærer/pædagog.
Anvendelse af mobiltelefoner i skole- og SFO-tid
• Det er et fælles ansvar for elever, forældre og skolens personale, at mobiltelefoner anvendes på en forsvarlig måde.
• Ansvaret for den enkelte elevs mobiltelefon er den pågældende elevs og dennes forældres.
• Mobiltelefonen må meget gerne indgå som et værktøj i den daglige undervisning. Dette sker efter aftale med lærer eller pædagog.
• Når mobiltelefonen ikke er i brug i undervisning eller SFO, skal den være slukket eller sat på lydløs.
• Elever i 4.-, 5.-,6.klasse må gerne bruge deres mobiltelefoner til spil og musik i frikvartererne om fredagene - dog ikke i SFO-tid fredage. (Aftalt i Elevrådet 2018)
• Det er ikke tilladt at benytte mobiltelefonkamera, medmindre det er efter aftale med en medarbejder i relation til skolens virksomhed.
• I forbindelse med lejrskole, hytteture og ekskursioner ol. anviser skolens personale retningslinjer for anvendelse af mobiltelefoner.
• Elever kan kun kontakte forældre og andre via mobiltelefon i skoletid/SFO-tid efter forudgående aftale med lærer eller pædagog. Al telefonisk henvendelse til elevernes hjem om fx pludseligt opstået sygdom for en elev i løbet af dagen, foregår fra skolens (eller fra SFOs) telefoner af lærer/pædagog.
• Ved ture ud af huset kan ansvarshavende lærer/pædagog aftale anvendelse af mobiltelefon for eleverne.
• I tilfælde af elevers uhensigtsmæssige anvendelse af mobiltelefonen kan eleven af lærer/pædagog blive bedt lægge sin mobil i ”mobilkassen” på kontoret til afhentning når skoledagen er slut. Eleven kan også blive bedt aflevere telefonen i en af læreren defineret periode efter en uhensigtsmæssig adfærd for at undgå gentagelse.
I tillæg til denne har skolebestyrelsen godkendt, at børnene på morgen-SFO har lov at sidde stille med deres tablet eller mobil, da flere børn opleves til at have brug for denne rolige og lidt indadvendte beskæftigelse om morgenen.
&
Retningslinje Digital kontakt til elever gældende fra marts 2023
Godkendt i skolebestyrelsen marts 2023.
Alle elever på Alkestrupskolen, der ejer et ”Smartwatch” (eller andre ”smartdevices” som fx Apple, Android o.lign), har i både skole- og SFO-tid enten produktet i tasken eller sat på funktionen ”Modtag ikke opkald”/lydløs/slukket.
Aftaler med det enkelte barn om afhentning og lignende, forventes at være indgået med forældrene fra dagens begyndelse barnet/forældre imellem – samt evt. indskrevet i ”Komme-gå-modulet” digitalt på SFO.
I nødstilfælde vil opkald fra forældre altid kunne foregå til fælles telefonen på SFO i SFO-tiden. Her sørger personalet på SFO for formidlingen til barnet om evt. ændrede aftaler.
Der kan være særlige aftaler om tidsrum og elevgrupper, der kan anvende ”smartwatches”, eller andre ”smartdevices”. Disse vil altid indgås mellem personalet og eleverne på forhånd.
Bliver et barn syg i løbet af en skoledag eller SFO-tid, vil personalet altid sørge for opkald fra kontoret eller fællestelefonen til forældrene. Kontakt er altid de voksnes ansvar.
Formålet med retningslinjen:
Børnene skal kunne være til stede i aktiviteten, læringen og fællesskabet med kammeraterne uden udefrakommende afbrydelser. Logistikken omkring hverdagen er altid de voksnes ansvar.